Besparen op stookkosten

We moeten met z’n allen verduurzamen. Besparen op stookkosten is daar onderdeel van. Helemaal nu dat weer extra aangewakkerd wordt door maatregelen met betrekking tot het milieu. Dat kan ook met uw CV installatie. Prijzen voor fossiele brandstoffen stijgen nog steeds. Hierdoor wordt het steeds interessanter om te verduurzamen. Natuurlijk kunt u flink besparen op uw stookkosten door uw woning te isoleren. Maar ook met uw centrale verwarming valt er flink te besparen. Met de volgende tips kunt u meteen aan de slag:

  • Controleer de waterdruk

  • Een optimaal werkende CV installatie heeft een druk van 1,5 tot 2,0 bar. Als dit afwijkt is de kans groot dat u te maken krijgt met een CV storing. Wanneer de druk hoger is zorgt dit bovendien voor extra slijtage aan het expansievat.

  • Verwarm ruimtes waar u verblijft

  • Het is erg makkelijk om de radiator aan te laten in een ruimte waar u tijdelijk zit. Een computerkamer of logeerkamer bijvoorbeeld. Maar op ruimte ter grote van een gemiddelde slaapkamer kunt u ongeveer €50,- per jaar besparen als u hier de verwarming niet aan zet.

  • Buisisolatie aanbrengen

  • Veel leidingwerk van uw CV installatie is aan het zicht onttrokken. Dit loopt in sommige gevallen door de kruipruimte, een koof of achter knieschotten. Deze leidingen worden wel warm als u de radiatoren open zet. Door buisisolatie aan te brengen houden de leidingen beter de warmte vast. Zo worden radiatoren eerder warm. Bovendien is het water dat retour gaat naar de CV ketel warmer.

  • CV ketel laten onderhouden

  • Een goed afgestelde CV ketel heeft een hoger rendement. Het afstellen gaat altijd gepaard met een onderhoudsbeurt. Onze CV monteurs vertellen u graag de voordelen van een goed onderhouden CV ketel.

  • Thermostaat lager zetten voor het slapen gaan.

  • ’s Nachts hoeft u de woonkamer niet op de temperatuur te hebben die u overdag behaaglijk vindt. U kunt bijvoorbeeld een uurtje voordat u op bed gaat de thermostaat lager zetten. Als u een vast ritme heeft kunt u dit ook met een slimme thermostaat instellen. Heeft u hier al instellingen voor ingevoerd? Kijkt dan nog eens kritisch of dit nog aansluit bij uw ritme.

Besparen op stookkosten contact

In Amsterdam en omgeving is Installatiebedrijf Vosse B.V. uw CV monteur voor zowel al uw werkzaamheden omtrent uw verwarmingsinstallatie. Van CV onderhoud, CV reparatie en CV lekkage, u kunt op ons rekenen. Bij zijn telefonisch te bereiken op 023 - 205 35 33 of door ons contactformulier in te vullen.

november 25, 2019
« Terug naar pagina overzicht