CV ketel bijvullen

Merkt u dat uw cv-ketel niet meer goed warm wordt? De CV ketel bijvullen kan helpen! Controleer dan de waterdruk van uw cv-ketel, deze moet tussen de 1,5 en 2,0 bar zijn. Een cv-ketel bijvullen is iets wat u eenvoudig zelf kunt doen. Mocht de cv-installatie daarna nog niet goed werken dan is het raadzaam om er een cv monteur naar te laten kijken. U kunt contact met ons opnemen via het nummer 023 - 205 35 33.

CV ketel bijvullen stappenplan

 1. Controleer de waterdruk van de cv-ketel. Deze hoort tussen de 1,5 en 2,0 bar te zitten.
 2. Zorg dat u de benodigdheden klaar hebt staan en zoek de vulkraan op de cv ketel.
 3. Sluit de vulslang aan op de (koud)waterkraan en open de waterkraan.
 4. Zorg ervoor dat de slang gevuld is met water en er geen lucht meer in de slang zit.
 5. Sluit de waterslang aan op de vulkraan van de cv ketel
 6. Open de vulkraan en vervolgens de waterkraan terwijl u het display in de gaten houdt.
 7. Zodra de juiste druk (tussen de 1,5 en 2,0 bar) bereikt is, doet u de kraan uit.
 8. Verwijder de vulslang en sluit de vulkraan goed af.

Stappenplan CV ketel bijvullen

CV ketel bijvullen: hoe doe ik dat?

Als de druk in uw cv-ketel te laag is, moet u de installatie bijvullen. Dit kun je in principe zelf doen, wij leggen u graag uit hoe. De gemiddelde werkdruk van een CV-ketel ligt tussen de 1,5 en 2 bar. Bij een lage druk van de CV-ketel (lager dan 1,0 bar) zal deze niet goed werken of uitschakelen. Bij een te lage druk zul je de CV-ketel moeten bijvullen. Het bijvullen van uw CV-ketel kunt u zelf doen of laten doen door een installateur.

Nog voor het CV-ketel bijvullen dient u de handleiding van je CV-ketel te raadplegen. Dit omdat er allerlei soorten CV-ketels in omloop zijn en deze niet allemaal dezelfde handelingen vereisen. Wanneer in de handleiding geen afwijkende handelingen te ontdekken zijn kunt u bovenstaand stappenplan volgen om het CV-ketel water bij te vullen.

Om de lage druk van de CV-ketel weer op normale waarden te krijgen zult u  de CV-ketel moeten bijvullen met water. Wat heb je hiervoor nodig?

 • vulslang voor de watertoevoer
 • Een emmer en absorberende doek heeft u nodig om het lekken van water op de grond te voorkomen
 • Een waterpomptang is optioneel. Deze kan nodig zijn bij het aansluiten van de slang

Durft u  het zelf niet aan, of merk u dat de bovenstaande stappen niet leiden tot het gewenste resultaat? Schakel dan de hulp in van een erkende installateur. U kunt ons bellen via het nummer 023 - 205 35 33 en wij helpen u graag verder. Ook voor een CV reparatie en CV onderhoud schakelt u Installatiebedrijf Vosse B.V. in.